Masuri de siguranta necesare pentru orice instalator

Instalatori recomandati

Vezi toti instalatorii din orasul tau

Masurile de siguranta sunt deosebit de importante pentru un instalator profesionist, mai ales atunci cand lucreaza in conditii dificile sau cu substante sau unelte periculoase. Cu ajutorul lor, te poti proteja in cazul oricarui accident si poti evita greselile care prelungesc timpul de munca.

Folosirea corecta a uneltelor

Cand cumperi unelte noi, citeste cu atentie instructiunile si testeaza-le inainte sa incepi sa le folosesti. Evita sa folosesti uneltele in orice alta modalitate decat cea pentru care au fost produse. Chiar daca acest lucru implica iesirea din spatiul de lucru, asigura-te ca folosesti intotdeauna unealta potrivita pentru sarcina potrivita.

Echipamentul de calitate

Un echipament de calitate poate fi cea mai buna masura de siguranta pentru un instalator. Ca sa eviti orice problema, este recomandat ca uneltele din trusa ta de scule sa fie termorezistente si testate in conditii de pana la 1000 V pentru a te feri de socurile electrice atunci cand lucrezi si cu echipamente ce pot fi sub tensiune.


Protectia ochilor si a urechilor

Protejeaza-ti vazul si auzul cu echipamentul corect de protectie pentru a evita cat mai mult riscul unui accident. Ochelarii de protectie sunt necesari atunci cand lucrezi cu unelte electrice de taiere, dar sunt utili si cand mediul de lucru este plin de praf. Efectul uneltelor zgomotoase asupra timpanelor nu se simte imediat, dar este prezent si iti poate afecta auzul pe termen scurt sau mediu. Protejeaza-ti urechile cu casti speciale atunci cand lucrezi intr-un mediu foarte zgomotos.

Imbracamintea si incaltamintea potrivita

Imbracamintea termorezistenta te protejeaza impotriva accidentelor si este indispensabila pentru orice lucrare complexa. Asigura-te ca poti incaltamintea potrivita, cu talpi de cauciuc izolante antiderapaj. Poarta si manusi de protectie rezistente atunci cand lucrezi cu tevi fierbinti. Tevile metalice pot fi un bun conductor deci atinge-le cu grija daca exista un pericol de electrocutare.

Protectia impotriva electrocutarii

Primul pas in protectia impotriva electrocutarii este sa te asiguri intotdeauna ca electicitatea este oprita de la sursa inainte sa te apuci de lucru. Testeaza circuitul si foloseste in continuare manusile de protectie. Unele aparate electrocasnice pot pastra o incarcatura electrica ce te poate rani.

Importanta pauzelor

Pauzele de lucru te ajuta sa te concentrezi mai usor si sa-ti pastrezi energia. Atunci cand lucrarea implica o perioada lunga de munca, asigura-te ca te odihnesti cateva minute o data la cateva ore. Acest lucru este necesar si daca lucrezi intr-o pozitie incomoda, care iti poate provoca dureri musculare. Pauzele sunt importante mai ales atunci cand lucrezi intr-un mediu in care pot exista vapori toxici.

Spatiul de lucru

Inainte si in timpul lucrarii, asigura-te ca spatiul de lucru nu este aglomerat de lucruri sau unelte inutile. Cu cat te organizezi mai bine la inceput, cu atat vei irosi mai putin timp si vei finaliza lucrarea mai repede. In plus, un instalator organizat va castiga cu usurinta recomandarea clientului.

Autor: Liviu Petrescu

Toate sfaturile