Instalatorul iti poate oferi ponturi bune la renovarea locuintei

Instalatori recomandati

Vezi toti instalatorii din orasul tau

Un instalator este necesar pentru renovarea locuintei, avand in vedere lucrarile complexe care se fac. Apeleaza la o persoana specializata, care a mai facut renovari si care te poate asista pe parcursul acestui demers. Poti afla multe lucruri utile de la un instalator. Iata in continuare cateva ponturi bune oferite de acesta.

Verificarea preventiva facuta de instalator

Pentru ca o renovare sa fie reusita, trebuie inceput cu lucrurile de baza. Chiar daca nu ai avut nicio problema cu tevile si totul merge perfect, se intampla uneori sa existe mici fisuri in tevile din perete, iar in unele cazuri aceste fisuri sunt descoperite a fi la vecini, in cazul apartamentelor de bloc.

Un instalator iti poate recomanda o verificare a intregii locuinte inainte sa pui gresie sau inainte sa cumperi mobila. Un instalator este in masura sa te informeze ca sistemul actual are limitari care pot avea un impact negativ asupra proiectului tau. O astfel de verificare te poate scuti de multe batai de cap.

O alegere inspirata a obiectelor sanitare cu ajutorul instalatorului

Cand iti renovezi locuinta, pe langa aspectul practic, mai este important si cel estetic, inclusiv in ceea ce priveste obiectele sanitare. Tine cont, insa, ca multe magazine de tip hipermarket sunt doar piete de desfacere pentru produsele diversilor furnizori. Doua produse diferite calitativ pot avea acelasi pret la raft. De exemplu, se gasesc pe piata baterii de chiuveta care arata foarte bine, dar care, in realitate, cedeaza repede, in termen de numai cateva luni.

Apeleaza la un instalator care nu este specializat in lucrari de urgenta, ci in lucrari de modificare si constructie. O astfel de persoana a facut numeroase lucrari in locuinte noi sau renovate si a testat mai multe obiecte sanitare. Un instalator va sti sa-ti spuna ca nu trebuie sa dai banii pe un anumit model de baterie. Unele produse, in ciuda faptului ca pot fi scumpe si au un aspect deosebit, lasa de dorit la nivel calitativ.

Amplasarea aparatelor electrocasnice si a mobilei cu ajutorul instalatorului

Amenajarea sau renovarea bucatariei poate inseamna schimbari esentiale in pozitionarea diverselor elemente. Insa chiar si cea mai mica mutare a unui aparat electrocasnic dintr-un loc in altul poate necesita un instalator. Acesta poate sa-ti sugereze o anumita linie pentru tevi, astfel incat rafturile de jos si cele suspendate sa fie montate dupa cum iti doresti. Tevile joaca un rol vital in amenajarea bucatariei. O discutie cu instalatorul tau devine absolut necesara.

Amenajarea altor spatii


Amenajarea spalatoriei sau baii poate fi una reusita daca primesti informatii utile de la instalator. Acesta iti va propune variantele posibile de ventilatie pentru baia ta sau un sistem de tevi pentru apa, in camara transformata in spalatorie. Ai posibilitatea sa te informezi cu privire la consumul redus de apa, functionalitatea filtrelor pentru o apa purificata, modalitati de aerisire a spatiului cand sunt aburi etc.

Autor: Andra Rotaru

Toate sfaturile