Cum sa fii un instalator de succes

Instalatori recomandati

Vezi toti instalatorii din orasul tau


Instalatorii care au terminat o specializare se confrunta cu lipsa recunoasterii pe piata si cu joburile tot mai putine. Ca in orice alta afacere, instalatorii trebuie sa se orienteze catre succes si spre atragerea de clienti.

Un instalator trebuie sa isi promoveze afacerea, sa stie sa negocieze un contract si sa isi efectueze meseria cu responsabilitate. Cu cat este mai apreciat, cu atat un instalator poate avea mai mult succes, iar clientii nu vor ezita sa apara.

Referintele si recomandarile pozitive sunt extrem de importante pentru un instalator, in special pentru unul care se afla la inceput de drum.

Increderea in propriile capacitati combinata cu o buna comunicare sunt extrem de importante pentru o persoana care lucreaza in acest domeniu.

Ce poti face pentru a fi un instalator de succesPromoveaza-te. Fa-ti carti de vizita, brosuri si chiar un site special unde sa dai cat mai multe detalii despre serviciile pe care le prestezi. Pe site poti adauga si recomandarile din partea clientilor si persoanelor cu care ai colaborat. Cu cat vei da mai mutle informatii, cu atat clientii vor fi mai atrasi sa iti ceara serviciile.

Inregistreaza-te. Tot pentru promovarea ta este indicat sa te inregistrezi si promovezi pe site-uri precum www.cautinstalator.ro sau in diverse asociatii de instalatori. Cu cat vei fi mai vizibil, cu atat sanasele de a fi contactat de clienti este mai mare.

Conecteaza-te. Intra in contact cu cat mai multa lume si promoveaza-ti serviciile. Tine la tine in permanenta cartile de vizita si foloseste-le de fiecare data. Poti merge chiar si la diverse site-uri specializate de joburi, unde sa te inscrii si sa intri intr-o comunitate.

Creeaza o nisa. Specializeaza-te intr-un anumit domeniu pe care sa il stapanesti foarte bine. De exemplu, poti oferi servicii speciale pentru parcuri, teatre, cinematografe, centre de conferinta, hoteluri sau spitale. De asemenea, poti intra si in domeniul constructiilor.

Informeaza-te. Un instalator de succes este un instalator care isi cunoaste foarte bine meseria si este la curent cu tot ce este nou. Saptamanal sau lunar, in functie de posibilitatile tale, incearca sa mergi la cursuri de specializare sau sa fii la curent cu cele mai noi descoperiri din domeniu. Este foarte important sa le oferi clientilor tai servicii performante, in ton cu tendintele de pe piata.

Fii corect. Este foarte important sa ai niste tarife decente, in concordanta cu piata. Chiar daca esti foarte bun in domeniul tau, tarifele tale nu trebuie sa fie exagerat de mari, in comparatie cu alti colegi. Clientilor fideli le poti oferi chiar si anumite bonusuri sau oferte promotionale, in functie de lucrurile de care au nevoie. In acest fel vei castiga incredere si potentiali clienti noi.

Lucreaza responsabil. Un alt aspect extrem de important pentru un instalator este sa fie de incredere. Incearca sa nu intarzii la intalnirile cu clientii, sa iti informezi clientii despre toate detaliile lucrarilor si sa fii deschis la lucrurile noi. In orice situatie este indicat sa fii calm si sa vorbesti frumos cu clientii.

Daca lucrezi pentru o companie, este important sa urmezi toate directivele sefilor tai si sa lucrezi in echipa. Ai incredre in experienta sefilor tau si incearca sa nu creezi discutii.

Autor: Mihaela Rotaru

Toate sfaturile