Ce trebuie sa stii despre un instalator

Instalatori recomandati

Vezi toti instalatorii din orasul tau

Cand trebuie sa gasesti un instalator, sunt o multime de lucruri de care este bine sa tii cont. In primul rand, iti vei dori o persoana de incredere, care stie ce face. In al doilea rand, vei cauta pe cineva care sa ceara un pret satisfacator in raport cu munca depusa.

Afla ce calificari are

Pentru a rezolva problema ta de acasa, vei dori, fara indoiala, sa apelezi la un instalator care stie ce face. Sunt multe persoane care se pricep sau afirma ca se pricep sa rezolve probleme legate de instalarii, tavi, scurgeri etc, insa nu toata lumea chiar stie meserie. O munca de mantuiala te face sa pierzi timp si bani.
Multe persoane pot sa schimbe un robinet sau sa monteze suportii de prosop, dar nu au executat niciodata lucrari complexe, precum schimbarea sau repararea unor tevi de cupru, montarea de apometre, montarea de termostate ambientale pentru centrale termice de apartament.
Astfel, inainte de orice, instalatorul trebuie sa fie unul calificat.

Ai nevoie de un instalator? Click aici: Instalator Bucuresti I Instalator Cluj I Instalator Constanta I Instalator Iasi I Instalator Timisoara.

Afla care sunt domeniile lui de expertiza

Pe langa experienta in munca, este important sa stii care sunt domeniile sale de expertiza.
De exemplu, poate sa fie specializat pe instalatii sanitare sau pe instalatii de ventilare si aer conditionat.

Cere recomandari

Pe cat posibil, este bine sa ai niste recomandari, pentru a sti ce lucrari a realizat instalatorul pana acum si care a fost rezultatul, respectiv cat de multumiti au fost clientii anteriori de calitatea serviciilor prestate de acesta, de raportul calitate-pret dar si de punctualitatea si felul in care instalatorul si-a desfasurat activitatea.

Afla pretul lucrarii si materialele de care ai nevoie

In functie de problema avuta, intreaba instalatorul care sunt materialele de care ai nevoie. Trebuie sa cunosti preturile pietei atat pentru materialele in sine, cat si pentru mana de lucru.
Vei stii, astfel, daca pretul cerut este in conformitate cu tendintele pietei.
De asemenea, un instalator care lucreaza mult are de obicei intelegeri cu furnizorii de materiale si poate sa obtina un pret mai bun decat daca mergi sa cumperi pe cont propriu. Poti intreba detalii despre acest aspect.

Afla durata lucrarii

Este important sa stii durata lucrarii si trebuie sa ajungi la o intelegere ferma cu instalatorul tau. Daca ea nu este respectata, in mod clar ai de-a face cu un om neserios si este cazul sa cauti in alta parte.

Autor: Andra Rotaru

Toate sfaturile