Cand este nevoie sa chemi instalatorul de urgenta

Instalatori recomandati

Vezi toti instalatorii din orasul tau

Urgentele legate de instalatiile sanitare sunt rare, dar nimeni nu este scutit de acest risc. Afla ce trebuie sa faci intr-o situatie deosebita cand ai probleme cu instalatiile sanitare si cand este nevoie sa chemi instalatorul de urgenta.

Inchiderea apei

Atunci cand o problema a instalatiei sanitare a dus la o scurgere nedorita, primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa opresti apa. Chiuveta si toaleta pot avea robinete individuale pentru oprirea apei, insa atunci cand problema este cauzata de o teava ce nu tine de instalatia ta, ai putea fi nevoit sa opresti alimentarea cu apa a intregii case sau a intregii coloane, daca locuiesti la bloc.

Este o urgenta sau poate astepta?

Odata ce ai oprit apa, ofera-ti un minut pentru a te linisti si pentru a analiza cat de grava este problema. In cazul unei toalete infundate, atata vreme cat nu tragi apa, situatia nu este o urgenta adevarata si, in cele mai multe cazuri, poate astepta pana dimineata.

Daca insa este vorba de o situatie care nu suporta amanare, nu ezita sa apelezi la un instalator despre care stii ca accepta urgente.

Cine este responsabil pentru problema?

Reparatia nu este intotdeauna responsabilitatea ta. Daca locuiesti la bloc, unele tevi afectate pot fi cele comune, iar daca stai la casa, tevile cu probleme pot fi cele aflate in grija furnizorului de apa. Gaseste numarul de telefon pentru urgenta si suna mai intai acolo. Asigura-te ca urgenta nu poate fi rezolvata de furnizorul de apa inainte sa suni un instalator de urgenta.

Suna mai intai instalatorul cunoscut

De fiecare data cand un instalator iti calca pragul si esti multumit de rezultatele muncii lui, trebuie sa-l intrebi daca asigura si urgente. Astfel, cand se iveste o situatie deosebita, vei putea suna un instalator cunoscut si nu vei fi nevoit sa primesti straini in casa in miezul noptii. Daca nu stii niciun instalator care accepta urgente, poti gasi unul de incredere pe CautInstalator.ro. Gaseste acum instalator in orasul tau: Instalator Bucuresti I Instalator Cluj I Instalator Iasi I Instalator Constanta I Instalator Timisoara.

Pretul pentru urgenta

Discuta la telefon pretul pentru operatiunea de urgenta. Explica in detaliu situatia instalatorului si cere-i un cost estimativ. Pregateste-te sa platesti un pret mai mare ca in timpul zilei, avand in vedere urgenta situatiei. Deplasarea instalatorului pana la tine poate fi costisitoare si pentru o evaluare a situatiei, iar munca lui va avea un tarif mai mare decat in timpul programului obisnuit de lucru.

Amanarea reparatiilor, reteta pentru urgenta

De multe ori urgentele nu pot fi prevenite, insa amanarea unei probleme pe care o cunosti deja poate duce la o situatie de urgenta ce putea fi evitata. Tine cont intotdeauna de sfatul instalatorului. Daca te-a avertizat cu privire la calitatea tevilor din instalatia ta sanitara sau cu privire la anumite piese care se apropie de sfarsitul duratei de folosire, nu-i ignora avertismentul. Atunci cand observi chiar tu o problema care s-ar putea transforma intr-o urgenta, cheama un instalator pentru a te asigura ca totul este in regula si ca nu vei fi trezit in mijlocul noptii de sunetul apei curgatoare.

Autor: Gabriel Branea

Toate sfaturile